Nem tudom, igaz-e...

Van egy cég - állami cég, közalkalmazottakkal - ahol az egyik "telephelyről" berendelték a "gazdasági vezetőt" a központba. A központ sok km a telephelytől, mégtöbb a kollega lakóhelyétől, gondoltuk mi, ez aztán a kiszúrás, utazhat sok-sok órát naponta, meg ilyenek.

Aztán mit hallunk?

Kollegánknak a cég - állami, az adófizetők pénzéből - albérletet fog fizetni.

És ez még nem semmi. Mivel költözik az egész család, a kollega párjának is biztosítanak munkát. (a közalkalmazotti munkahely pályáztatásáról, és az egyébként érvényben levő létszámstopról most nem mesélnék)

Na erre varrjunk gombot!

Van ugye a közalkalmazotti törvény, és vannak a kiskapuk, nagyhalak számára.

Szánalmas, szomorú, ilyesmi...

 

Szerző: Közalkalmazott  2009.07.24. 08:57 6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azadofizetokpenzebol.blog.hu/api/trackback/id/tr951264460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tnt 2009.07.24. 14:30:08

ez szinte csak vihar a bilibe a mai magyar közéletben....sokkal durvábbaknak voltam a szem- és fültanúja néhány éve...már semmin nem tudok meglepődni...egyik párt részéről sem.

tnt 2009.07.24. 14:40:42

4 millás BKV HR-es biztosan nagyon megdolgozik a fizetéséért, és rettentő módon megérdemli a piaci 100 millás végkielégítést is.....

Winston Smith 2009.07.24. 14:57:44

Ilyen előfordul a magánszférában is, ha áthelyeznek egy menedzsert, akkor hozzájárulnak a költözködés költségeihez, segítenek a feleségnek új munkahelyet találni, stb.

Nincs ezzel semmi baj. A BKV-s ügy sokkal gázosabb.

Youthanasia · http://kegyeshalal.blogspot.com 2009.07.24. 15:24:18

Több konkrétumot kellene ismerni, de elég szkeptikus vagyok, hogy pont így a lehgatékonyabb.

Winston, igen, a magánszférában van olyan, amit írsz, és ott is minél magasabb pozícióban van valaki, annál kedvezőbben részesül a különféle juttatásokból, viszont ott azért alapesetben az elsődleges szempont,hogy az illető legyen a legalkalmasabb arra a bizonyos posztra és, hogy hozza a számokat. És nem az, hogy a pénzeket hogyan csorgassa vissza, meg,hogy milyen pártban ül a mentora (a nagy spílernek persze itt is-ott is, we are Kuper family)

Közalkalmazott 2009.07.24. 16:21:39

A magánszférában sok minden van, ez közszféra, közalkalmazotti törvénnyel. Én fizetem a lakáshitelmet, ha albérletre támogatást kérnék, kiröhögnének.
Ő is pótolható. Na és a párja?
nem segítenek neki munkát találni, hanem
munkát adnak!
süti beállítások módosítása